vochtbestrijding Kalmthout

Vochtbestrijding Kalmthout

Met de juiste vochtbestrijding kunt u in Kalmthout veelvoorkomende vochtproblemen, zoals opstijgend vocht, bestrijden. Door vocht in huis te behandelen verlaagt de luchtvochtigheid en verbetert het leefklimaat. Goed voor uw gezondheid én woongenot, omdat vocht lelijke plekken kan veroorzaken.

Een vochtspecialist pakt vochtbestrijding grondig aan.

Op deze pagina leest u meer over vochtbestrijding en veelvoorkomende oorzaken van vochtproblemen. Ook leest u over technieken voor de bestrijding van opstijgend- of doorslaand vocht en leest u over kelderdichting. Tot slot vindt u hier een indicatie van de kosten. Benieuwd wat de vochtbestrijding in Kalmthout precies gaat kosten? Vraag offertes aan.

Voordelen van onze service

Schakel voor vochtbestrijding in Kalmthout altijd een specialist in. De vakman heeft ruime ervaring met vochtproblemen in alle soorten woningen en weet alles van de bestrijding van vocht. Wist u dat u bespaart op de kosten door offertes te vergelijken?

 • Vergelijk en bespaar op de totaalprijs
 • Krijg inzicht in de totaalprijzen voor vochtbestrijding in uw regio
 • Kies zelf de specialist met de beste deal!

Gratis offertes vergelijken


Vocht in huis?

Uw woning in Kalmthout moet vochtvrij zijn om er prettig in te wonen, vochtproblemen zijn daarom erg vervelend. Uw huis moet aan alle kanten bestendig zijn tegen opstijgend en doorslaand vocht. Maar ook waterlekkage van een waterleiding vraagt om een snelle vochtbestrijding. In nieuwbouwwoningen is bouwvocht soms de reden van een hoge luchtvochtigheid in huis.

De bestrijding van vochtproblemen moet snel gebeuren, om verder schade aan uw woning en uw gezondheid te voorkomen. Schakel voor het waterdicht maken van uw woning altijd een vakman in.

Navigeer op deze pagina naar:Vochtproblemen Kalmthout

Vocht in huis kan van alle kanten komen. Ziet u vochtplekken op binnenmuren ter hoogte van het grondniveau? Dan is er waarschijnlijk sprake van een verouderde fundering waardoor optrekkend grondvocht optreedt. Ook bij hevige regenval is het mogelijk dat vocht van de buitengevel naar binnen kruipt.

In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zorgt niet genoeg ventileren voor condensatievocht. Heeft u last van onverklaarbare vochtschade? Dan is de kans groot dat één van de waterleidingen een lek heeft. Schakel voor vochtbestrijding zo snel mogelijk een vakman in om verdere schade en dure reparaties te voorkomen!

Vochtdetectie met een vochtmeter

Voordat u problemen zoals vochtige muren kunt bestrijden, is het noodzakelijk om te weten waar het vocht vandaan komt. Zo kunnen schimmelplekken op een muur veroorzaakt worden door condensatievocht in de badkamer. En vochtplekken op de binnenkant van een buitenmuur kunnen wijzen op doorslaand vocht op optrekkend vocht.

Met het blote oog is de exacte oorzaak van het probleem vaak lastig te zien. Laat daarom een professional een vochtdetectie doen. De vakman vindt met geavanceerde apparatuur de precieze oorsprong zonder dat daar hak- of breekwerk bij nodig is. Zo meet hij de luchtvochtigheid of gebruikt hij een vochtmeter voor nauwkeurige vochtdetectie. Na de lekdetectie krijgt u verslag van de bevindingen en gaat de vakman verder met vochtbestrijding. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

prijzen vochtbestrijding

Wat zijn de kosten van vochtbestrijding?

Vochtbestrijding is in iedere situatie anders en daarom verschillen de kosten enorm. Toch kunt u in het volgende prijsoverzicht gemiddelde totaalprijzen vinden van de meest toegepaste methodes voor vochtbestrijding. U ziet bijvoorbeeld dat het injecteren van muren €100,- per lopende meter kost en daarmee goedkoper is dan onderkappen, en waterdicht maken van de gevel door impregneren €7,- tot €15,- per m². Onderkappen kost €100,- tot €150,- per strekkende meter en een vochtwerende verflaag €30,- tot €45,- per m². Wilt u water uit uw kelderruimte verwijderen? Drainage kost bijvoorbeeld tussen €3.000,- en €10.000,-, waarna u zeker weet dat vocht geen kans meer maakt.

PRIJSTABEL: vochtbestrijding prijzen

Vochtbestrijding methode: Bestrijden van: Uitleg vochtprobleem: Gemiddelde prijs*
Injecteren Opstijgend vocht Grondvocht wordt geabsorbeerd door muren €95,- per lopende meter
Onderkappen Opstijgend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Impregneren Doorslaand vocht Neerslag wordt door poreuze muren opgeslurpt €7,- tot €15,- per m²
Vochtwerende verf Doorslaand vocht €20,- tot €45,- per m²
Nieuwe gevelbekleding Doorslaand vocht Vanaf €30,- per m²
Ventileren Condensatievocht Ontstaat in huis door gebrek aan ventilatie €40,- tot €1.500,-
Bekuiping langs binnen Vochtige kelder Vaak door regeninslag, grondvocht en slecht afvoer €15,- per m²
Bekuiping langs buiten Vochtige kelder €50,- per m²
Drainage Vochtige kelder €3.000,- tot €10.000,- (totaalprijs)
Injecteren keldermuren Vochtige kelder €100,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van de vochtspecialisten uit Kalmthout.Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragenopstijgend vocht Kalmthout

Opstijgend vocht Kalmthout

Heeft u last van vochtige muren? Dan is de kans groot dat opstijgend vocht dit veroorzaakt. Opstijgend vocht vindt vooral plaats bij oudere woningen in Kalmthout. Tegenwoordig krijgen woningen al tijdens de bouw een goede waterkering, die ervoor zorgt dat grondvocht niet omhoog kan stijgen.

Heeft uw woning nog geen waterkering, dan krijgt het grondvocht de kans om via de fundering in uw muur te trekken. Dit kruipt langzaam omhoog, met lelijke vochtplekken als gevolg. Ook kan het voorkomen dat uw behang loslaat of dat de stuclaag gaat afbladderen. Als uit de vochtdiagnose blijkt dat opstijgend grondvocht de oorzaak is, dan kunt u dit op verschillende manieren behandelen.

Opstijgend vocht behandelen

Om opstijgend vocht aan te pakken is het belangrijk om een goede vochtkering in de muren aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat het water niet verder omhoog kruipt, zodat uw binnen- en buitenmuren droog blijven.

De eerste, en meest gebruikte vochtbestrijding methode voor vochtkering is het injecteren van muren. Een waterdicht injectiemiddel wordt vlak boven het vloeroppervlak in de buitenmuur gespoten zodat vocht niet verder omhoog kan kruipen.

Het onderkappen van de muren is een tweede oplossing. Hierbij brengt de vochtbestrijding specialist met de hand een vochtkering aan. Deze techniek is ingrijpend en kost veel manuren. Hierdoor is het onderkappen duurder dan het injecteren van de buitenmuur.

Muren injecteren

Injecteren van de buitengevel is in Kalmthout de meest gebruikte methode voor vochtbestrijding. De methode van injecteren is eenvoudig, maar deze vochtkering vraagt wel om veel vakkennis en precisie. De vochtspecialist boort gaten in de gevel waardoor hij een vochtwerend middel kan injecteren. Dit middel zet in de muren uit waardoor het een vochtwerende laag vormt.

U betaalt voor deze klus €95,- per strekkende meter.

Muren onderkappen

Is uw huis voor de jaren ’80 gebouwd? Dan is er waarschijnlijk geen vochtkering tussen de bakstenen aangebracht waardoor vochtproblemen haast onvermijdelijk zijn. Het onderkappen van muren is een zeer effectieve methode van vochtbestrijding, maar het is ook een omvangrijke klus. Een vakman plaatst bij onderkappen alsnog een vochtkering door de muren net boven de vloerpas in te zagen, waarna hij de vochtkering wordt inbrengt. Dit onderkappen moet voor de veiligheid meter voor meter gebeuren.

De kostprijs van onderkappen ligt daarom ook op €100,- tot €145,- per strekkende meter.

Prijstabel: kosten opstijgend vocht bestrijden

Vochtbestrijding methode Prijzen per lopende meter*
Injecteren €95,-
Onderkappen €100,- tot €145,-

*Let op: de prijzen in de tabel zijn gemiddeld en verschillen per vochtbestrijdingsspecialist. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.Heeft u last van vochtplekken op grondhoogte?

Laat opstijgend vocht bestrijden door een erkend vochtspecialist uit Kalmthout.

Gratis offertes aanvragendoorslaand vocht Kalmthout

Doorslaand vocht Kalmthout

Bij opstijgend vocht gaat het om problemen met grondwater. Het kan ook voorkomen dat neerslag de oorzaak is van de problemen.

Bij oudere muren in Kalmthout komt het voor dat deze poreus worden.

Dit houdt in dat de muur water opneemt. Wanneer regen hard tegen de gevel slaat, neemt het metselwerk dit op en zuigt het regenwater naar binnen. Het gevolg is hetzelfde als bij opstijgend grondwater: lelijke vochtplekken en eventueel zelfs schimmel. Hoewel de symptomen van doorslaand regenwater vergelijkbaar zijn met dat van opstijgend grondwater, is het niet mogelijk de muur op dezelfde wijze te behandelen.

Doorslaand vocht bestrijden

Uw woning is constant blootgesteld aan weersinvloeden en uw gevel houdt regenwater buiten. Bij een beschadiging van de buitengevel dringt water wel naar binnen. Dit doorslaand vocht zorgt binnen voor veel problemen zoals schimmel, een muffe geur en constructieschade na langere tijd. Doorslaand vocht is op drie verschillende manieren te bestrijden. Hieronder leest u meer.

Muren impregneren

Om de binnen- of buitenmuren tegen doorslaand regenwater te behandelen, is het impregneren van muren een goede keuze. Het impregneren betekent in principe het waterdicht maken van de buitenmuur. Met een drukspuit brengt de vochtbestrijding expert uit Kalmthout een impregneermiddel evenredig op het oppervlak aan. Dit middel is onzichtbaar, en doet dus niet af aan het uiterlijk van de gevelmuur.

Wat impregneren wel doet, is voorkomen dat regenwater nog naar binnen kan trekken. Omdat impregneren nog meerdere voordelen heeft, kiezen steeds meer inwoners voor het preventief impregneren van de muur. Impregneren voorkomt bijvoorbeeld vervuiling en zorgt ervoor dat de gevel gemakkelijk schoon te maken is.

Vochtwerende verf aanbrengen

Naast impregneren is het aanbrengen van een vochtwerende verf op uw buitengevel een manier voor het waterdicht maken ervan. De vochtwerende laag voorkomt dat vocht in de muren trekt en in uw woning komt. Voor deze manier van vochtbestrijding is het wel belangrijk dat de buitenmuur goed schoon is, zodat de verf goed hecht.

Voor het aanbrengen van vochtwerende verf betaalt u €30,- tot €45,- per m².

Nieuwe gevelbekleding

In Kalmthout zorgen beschadigingen in de buitengevel van woningen er vaak voor dat vocht naar binnen komt. Vooral bij oudere woningen komen beschadigd voegwerk, scheuren in crepi of poreuze stenen voor. Nieuwe gevelbekleding is dan de beste manier voor het bestrijden van doorslaand vocht. U heeft keuze uit een bekleding van hout of kunststof, of geef uw huis een nieuw aanzien met een nieuwe laag crepi.

Vochtbestrijding door nieuwe gevelbekleding laat u al doen vanaf €30,- per m².

Prijstabel: wat kost het bestrijden van doorslaand vocht?

Methode Prijs per m²
Impregneren €7,- tot €15,-
Vochtwerende verf aanbrengen €20,- tot €45,-
Nieuwe gevelbekleding plaatsen Vanaf €30,-

*Let op: de prijzen in de tabel zijn gemiddeld en verschillen per vochtbestrijdingsspecialist. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.Zoekt u een vakman voor vochtbestrijding?

Vergelijk prijsopgaven en vind een goedkope vochtexpert uit Kalmthout!

Offertes ontvangencondensatievocht verhelpen Kalmthout

Condensatievocht Kalmthout

Condensatievocht ontstaat bij iedereen. Zo ontstaat condensatievocht bijvoorbeeld bij het koken of douchen, maar ook simpelweg ademen is een oorzaak. Condens wordt pas een probleem op het moment dat het niet naar buiten kan. Als dit het geval is, dan blijft de condens in de woning hangen.

Slechte ventilatie is dus een probleem.

Hierdoor hangt het vocht tegen het plafond, tegen het raam en tegen de muur. Na verloop van tijd vormt dit lelijke vochtplekken en ontstaat er zelfs schimmel. Vooral de badkamer is vaak het ‘slachtoffer’ van condens, zeker als hier geen raam aanwezig is. Gelukkig is het behandelen van condensatievocht relatief eenvoudig.

Hoge luchtvochtigheid: oorzaak van condensatievocht?

In sommige ruimtes gebruikt u veel water, waardoor condensatie ontstaat. Vooral in de badkamer en in de keuken is de luchtvochtigheid vaak hoger dan in de rest van het huis. Te weinig natuurlijk ventileren of het gebrek aan een ventilatiesysteem is vaak de oorzaak van vochtproblemen in deze ruimtes. Een hoge luchtvochtigheid is niet alleen slecht voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid.

Condensatievocht behandelen: huis ventileren

Condensatievocht ontstaat in ieder huis in Kalmthout door te koken, wassen en leven. Vooral in de keuken en badkamer is de luchtvochtigheid vaak hoog en moet u oppassen voor condens. Er is maar één goede manier om condensatievocht te bestrijden en dat is goed ventileren. Dat kan door een raam open te zetten of door gebruik te maken van een ventilatiesysteem. Hieronder lees u meer over het verwijderen van condens.

Natuurlijk ventileren

Met natuurlijk ventileren gaat u condensvorming in uw huis in Kalmthout gemakkelijk tegen. Door in vochtige ruimtes vaak een raam open te hebben voorkomt u veel vochtproblemen. Kan het raam wegens de veiligheid niet altijd openstaan? Open dan de ventilatieroosters om een hoge luchtvochtigheid tegen te gaan. Zo komt er altijd schone, frisse lucht naar binnen die de muren droogt.

Ventileren met een ventilatiesysteem

Zit er geen raam in uw badkamer waardoor ventileren lastig is? Dan biedt een ventilatiesysteem uitkomst. U heeft keuze uit verschillende soorten ventilatiesystemen, waarmee u zowel op natuurlijke als mechanische wijze ventileert.

Bij natuurlijk ventileren verplaatst het ventilatiesysteem enkel lucht, waardoor condens zich verdeelt en zorgt voor een snelle droging. Het andere soort ventilatiesysteem werkt door lucht te verplaatsen nieuwe lucht aan te zuigen. Hierdoor zorgt het systeem voor een vlug droogproces en het snel verwijderen van condens op de muren.Condensatievocht verhelpen?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragenvochtige kelder Kalmthout

Vochtige kelder

Veel mensen in Kalmthout hebben te maken met vochtige kelders of een vochtige kruipruimte. Niet heel verrassend. Omdat de kelder laag gelegen is, is deze omringd met grondvocht dat constant een weg naar binnen zoekt.

Wanneer de naad tussen de vloer of het plafond en de muren niet goed gedicht is kunt u last hebben van insijpelend vocht. Dit merkt u aan de waterdruppels die langzaam naar binnenlopen. Daarnaast kunt u ook in de kelder last hebben van optrekkend grondwater. Een vochtige kelder zorgt ervoor dat uw vloer altijd kouder aanvoelt en heeft een negatief effect op uw stookkosten. Om dit te bestrijden is het verstandig een kelderdichting uit te laten voeren.

Kelder waterdicht maken

Kelders zijn in Kalmthout vaak een zwakke plek als het gaat om vochtbestrijding in woningen. Kelderruimtes worden vaak voor opslag van voedsel gebruikt, maar bij een hoge luchtvochtigheid of zelfs stilstaand water is dit niet verstandig. Problemen worden vaak zichtbaar bij het stijgen van het grondwaterniveau of hevige regenval.

Vooral de kimnaad, de overgang tussen de wanden en keldervloer, is gevoelig voor vochtproblemen. Vochtbestrijding door het waterdicht maken van de kelderruimte of kruipruimte is op twee manieren mogelijk: door kelderdichting of kelderbekuiping. Hieronder leest u meer.

Kelderdichting Kalmthout: wat zijn de opties

Een kelderdichting betekent in feite niet meer dan het waterdicht maken van de kelder. Het waterdicht maken is vooral noodzakelijk voor wie de kelderruimte als leefruimte wil gebruiken, maar ook als u er spullen wilt opslaan. Water in de kelderruimte brengt vervelende vochtproblemen met zich mee. Er zijn twee manier voor kelderdichting: kelderbekuiping en drainage. U leest hieronder meer over deze twee methodes van vochtbestrijding.

Kelderbekuiping

Kelderdichting door kelderbekuiping kan langs buiten en binnen uitgevoerd. Een vakman brengt bij kelderbekuiping van buiten een waterkerende laag aan op de buitenwanden van de kelderruimte. Maar ook aan de binnenkant is zo’n waterkerende laag mogelijk. Een vochtspecialist maakt ook de zwakke plek van kelders, de kimnaden, vochtwerend met een waterkerende strip. Naast de wanden is ook een vochtwerende laag op de vloer van de kelderruimte mogelijk. Zo ontstaat een solide constructie die geen druppeltje water meer binnenlaat.

U betaalt voor deze manier van vochtbestrijding tussen €100,- en €150,- per m².


Kelderdichting: welke stappen volgt de specialist?


Drainage

Staat er een laag water op de vloer van uw kelder in Kalmthout? Een vochtspecialist raadt dan vochtbestrijding door drainage aan. Hiermee voorkomt u niet dat water uw kelderruimte binnenkomt, maar het drainagesysteem zorgt voor het snel verwijderen ervan. De vakman plaatst met deze manier van vochtbestrijding een noppenmembraam op wanden of de keldervloer waardoor water via kanaaltjes naar een put en vervolgens het riool loopt.

Voor drainage van uw kelderruimte betaalt u een totaalprijs tussen €3.000,- en €10.000,-.

Prijstabel: kosten kelderdichting

Methode kelder waterdicht maken Gemiddelde prijzen per m²*
Bekuiping langs binnen €15,-
Bekuiping langs buiten €50,-
Drainage €3.000,- tot €10.000,- (totaalprijs)
Injecteren van keldermuren €100,- tot €150,-

*Let op: de prijzen in de tabel zijn gemiddeld en verschillen per vochtbestrijdingsspecialist. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.Last van een vochtige kelder of kruipruimte in Kalmthout?

Een vochtexpert zorgt voor het waterdicht maken van de ruimte!

Gratis offertes aanvragenschimmel in huis Kalmthout

Schimmelvorming in huis

Een teveel aan vocht is altijd de oorzaak van schimmel. Schimmel kan zich namelijk enkel in vochtige omstandigheden ontwikkelen. U weet dan ook zeker dat u vochtproblemen heeft wanneer u schimmel ziet verschijnen. Condens of vocht van buiten zorgt op binnenmuren voor schimmelplekken. Om schimmel effectief aan te pakken, moet eerst het onderliggende vochtprobleem verholpen worden.

Schakel een expert uit Kalmthout in voor vochtdetectie en vochtbestrijding. Vul uw wensen in op het offerteformulier en u ontvangt gratis en vrijblijvende prijsindicaties!

Schimmel bestrijden Kalmthout

Last van schimmel in de badkamer? Of ontstaan er schimmelplekken in uw slaapkamer? Dan is de kans groot dat de luchtvochtigheid hier veel te hoog is. Dit heeft verschillende oorzaken. Misschien is er niet voldoende ventilatie waardoor condensvocht een probleem vormt, of misschien zit er een lek in de waterleiding of heeft u last van doorslaand regenwater.

Wat de oorzaak van de vochtproblemen ook is, u moet eerst deze aanpakken voordat u de schimmel kan verwijderen. Het verwijderen van schimmel is relatief eenvoudig met speciale antischimmelmiddelen, verkrijgbaar in grote supermarkten. Maar wanneer u de oorzaak van de vochtproblemen niet aanpakt, zal de schimmel na verloop van tijd gewoon weer terugkeren.

Lekkage Kalmthout

Ook een lekkage in de waterleiding of afvoerbuizen zorgt vaak voor vervelende vochtproblemen. Een lek in de waterleiding is al lastig op te sporen, omdat deze vaak volledig is weggewerkt in de muur zelf.

Een waterlekkage in de muur kan grote schade aanrichten.

Zeker in het geval van een draagconstructie is het erg belangrijk om de waterlekkage zo snel mogelijk op te sporen en te behandelen. Een lekkage in de afvoer valt gelukkig vrij snel op, maar ook in dit geval kan het schade aanleveren. Een lekkende gootsteen of WC moet zo snel mogelijk hersteld worden om nare geurtjes en vervelende problemen te voorkomen.

Lekdetectie

Het vinden van de exacte oorzaak van de meeste lekkages is vaak niet eenvoudig, omdat vochtplekken bijvoorbeeld op een andere plaats tevoorschijn komen. Toch is het belangrijk om het probleem snel in kaart te brengen, om verdere schade en onnodige reparatiekosten te voorkomen.

Een lekkagespecialist gebruikt voor lekdetectie geavanceerde technieken, zoals een warmtecamera of thermografie, om lekken snel te traceren. Dit kan meestal zelfs zonder hak- of breekwerk! Vervolgens gaat de vakman over tot vochtbestrijding.Vergelijk offertes om te besparen op de totaalprijs voor vochtbestrijding!

Vraag via het offerteformulier gemakkelijk meerdere gratis en vrijblijvende prijsindicaties aan.

Offertes ontvangenbouwvocht verhelpen

Last van bouwvocht in huis: de oplossing

Wie een nieuwbouwwoning in Kalmthout koopt, moet rekening houden met het fenomeen bouwvocht. Bij de bouw van een woning gebruikt men namelijk veel water, bijvoorbeeld bij het storten van cement en beton of bij stucwerken. De uitharding van deze materialen zorgt ervoor dat in de eerste jaren van een woning veel water vrijkomt wat zorgt voor een hogere luchtvochtigheid.

U herkent bouwvocht door vochtige constructiedelen, schimmelvorming of loskomend pleisterwerk. Nieuwbouwwoningen bevatten gemiddeld 4.000 liter water, wat er twee jaar over doet om de woning te verlaten. Door goed te ventileren voorkomt u beschadigingen aan de wandafwerking of vloeren.

Bouwdroger of natuurlijke uitdroging?

De beste oplossing tegen bouwvocht is veel geduld en een goede ventilatie. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een bouwdroger te gebruiken. Dit is een grote machine die het vocht uit de lucht opneemt, dit omzet tot water en opvangt in een opvangbak. Waar natuurlijk drogen enkele maanden tot zelfs een jaar in beslag kan nemen, kan een droger dit proces versnellen tot zelfs enkele weken.

Bij temperaturen onder de 12 graden werkt een bouwdroger niet optimaal, kijk dan naar de mogelijkheid van een bouwdroger met warmtepomp. U weet dat uw woning voldoende gedroogd is als er na 24 uur maar één centimeter water is opgevangen.

vochtbestrijding premies Kalmthout

Verbeteringspremie of renovatiepremie mogelijk?

Afhankelijk van de vochtbestrijding die u laat uitvoeren, kunnen de kosten aardig oplopen. Het vergelijken van offertes zorgt er al voor dat u de beste totaalprijs betaalt, maar wist u dat u in sommige gevallen ook recht heeft op een premie? Voor het laten behandelen van muren tegen optrekken vocht komt u in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie.

En met de verbeteringspremie kunt u een bedrag van €750,- terugkrijgen voor de bestrijding van optrekkend vocht in binnen- en buitenmuren. Wilt u meer weten over de mogelijke premie? Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over de hoogte, de voorwaarden en werkwijzen van de renovatiepremie en de verbeteringspremie.

Vocht in huis voorkomen

Een te hoge vochtigheidsgraad is een oorzaak van veelvoorkomende vochtproblemen. Vermoedt u een te hoge luchtvochtigheidsgraad? Dit kunt u met behulp van een vochtmeter zelf gemakkelijk opmeten.

Als deze inderdaad te hoog is, zorg dan voor voldoende ventilatie om het condensvocht naar buiten af te voeren. Doe dit door de ramen een paar uur per dag te openen, zeker als u de was binnen laat drogen, als u staat te douchen of kookt.

Indien de oorzaak van de vochtproblemen niet het condensvocht is maar iets anders, dan is ventileren alleen niet de juiste oplossing. In dat geval zal een vochtbestrijding expert een uitgebreide vochtdiagnose stellen en de oorzaak professioneel aan te pakken.
Wat zeggen onze klanten

vochtproblemen“Wij hadden veel last van vocht in ons pand in Kalmthout. Dit uitte zich voornamelijk in de kelder en enkele vochtplekken op de muur. Door vrienden werd deze website aangeraden omdat je snel meerdere offertes krijgt van bedrijven uit de buurt. Handig om offertes te vergelijken.”
Clemens de Wit, Kortrijkdoorslaand vocht Kalmthout“Onze gevel had te lijden van doorslaand vocht omdat deze door de jaren heen poreus was geworden. Ik kwam erachter omdat het muf in huis begon te ruiken en er schimmel aan de onderkant van de binnenkant gevelmuur zat. De muren zijn hersteld en geïmpregneerd. Probleem opgelost!”
Margaret Klein, Vilvoordevochtspecialist voor vochtbestrijding Kalmthout

Vochtproblemen oplossen? Ervaren vochtspecialist Kalmthout

Het inschakelen van een vochtbestrijder uit Kalmthout heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst bent u verzekerd van een professionele diagnose en bent u verzekerd van een vochtbestrijding methode die hierop aangepast is. Zo weet u zeker dat u na de vochtbestrijding verlost bent van uw vochtproblemen!

 • Specialisten uit Kalmthout zorgen voor een professionele en correcte vochtdiagnose.
 • De vochtbestrijders passen de vochtbestrijding hierop aan.
 • U bent verzekerd van hoge kwaliteit.
 • U weet zeker dat u van de vochtproblemen in uw woning verlost bent.

Besparen op prijzen van vochtbestrijding? Offertes vergelijken!

Heeft u last van vochtproblemen in huis en wilt u dit zo snel mogelijk bestrijden? Of bent u benieuwd naar de verschillende kostprijzen voor diverse vochtbestrijding technieken in Kalmthout? Wilt u uw kelderruimte waterdicht maken? Schakel dan snel een professionele vochtbestrijder in voor een correcte diagnose.

Naast een diagnose lost een vochtbestrijder ook uw problemen op!

Zo voert hij de juiste werkzaamheden uit en bent u snel verlost van alle vochtproblemen. Vraag via het offerteformulier gemakkelijk offertes aan en vergelijk de totaalprijzen van de verschillende bedrijven. Zo kiest u gemakkelijk voor de specialist met het beste aanbod en bespaart u toch al snel tot 40% op de totale kosten!Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 312 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes89%

  • Prijzen91%

  • Snelheid81%

  • Algemene beoordeling87%