vochtbestrijding in Meerhout

Vochtbestrijding Meerhout

Vochtbestrijding in Meerhout is nodig wanneer u last heeft van vocht of schimmel in huis. Vochtproblemen zijn enorm vervelend en zijn de oorzaak van verschillende gezondheidsrisico’s. Daar komt nog bij dat dergelijke vochtproblemen zonder vochtbestrijding, zoals een kelderdichting, grote schade aan uw woonhuis aanrichten.

Op deze pagina leest u hoe u vochtproblemen bestrijdt en voorkomt.

U vindt meer informatie over verschillende soorten vochtproblemen, zoals opstijgend- en doorslaand vocht en hoe u deze het beste behandelt. Wilt u meer weten over de kostprijzen voor vochtbestrijding? Vul dan gratis en vrijblijvend het offerteformulier in en vergelijk vochtbestrijding specialisten uit Meerhout voor het beste aanbod!

Voordelen van onze service

Schakel voor het bestrijden van vochtproblemen een erkend vochtspecialist uit Meerhout in. Wist u dat u bespaart op de kosten van vochtbestrijding door prijsopgaven te vergelijken? U kiest zo zelf de specialist die u de beste deal voor vochtbestrijding biedt. De grootste voordelen van deze service zijn:

 • Krijg inzicht in de totaalprijzen voor vochtbestrijding in uw regio
 • Bespaar op de totaalprijs door te vergelijken
 • Kies zelf de vochtspecialist met het scherpste aanbod!

Gratis offertes vergelijken


Vocht in huis?

Vocht in huis is erg vervelend. Uw woning moet aan de buitenkant van alle kanten bestendig zijn tegen water, maar ook aan de binnenkant kan vocht voor problemen zorgen.

Neerslag zorgt voor vochtschade bij beschadigde muren of platte daken. Maar ook uit de grond optrekkend water kan in kelders of aan de fundering van uw woning voor schade zorgen. Condens zorgt vaak in nieuwbouwwoningen voor vochtproblemen. En natuurlijk zijn lekkages, zoals een gebroken waterleiding, boosdoeners van vocht in huis.

Navigeer op deze pagina naar:Vochtproblemen Meerhout

Vocht in huis kan van alle kanten komen. In Meerhout komen de volgende vochtproblemen vaak voor.

Heeft u last van vochtplekken ter hoogte van het grondniveau, dan spreken we van optrekkend grondvocht. Een verouderde fundering is dan vaak de oorzaak van het probleem.

Doorslaand vocht komt door de buitenmuren naar binnen, als bijvoorbeeld het metselwerk poreus is geworden. In vochtige ruimtes kan condensatievocht voor problemen zorgen. Wanneer u last heeft van onverklaarbare vochtschade, is de kans groot dat in één van de leidingen een lek zit.

Vochtdetectie met een vochtmeter

Als u last heeft van vochtplekken is het vaak lastig om met het blote oog te zien waar het water vandaan komt. Schakel daarom voor vochtbestrijding een vakman uit Meerhout. Het is belangrijk om de oorzaak van de waterschade snel te vinden, om verdere schade te voorkomen.

Een vochtspecialist begint met vochtbestrijding altijd met het stellen van de juiste vochtdiagnose door vochtdetectie uit te voeren. Met speciale technieken zoals een vochtmeting of warmteproef vindt een expert zonder hak- of breekwerk de precieze locatie van de vochtproblemen. Zo weet u snel wat er precies aan de hand is waarna een vakman verdergaat met het waterdicht maken van uw woning. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

prijzen van vochtbestrijding

Wat zijn de kosten van vochtbestrijding?

U bent vast benieuwd naar de kostprijzen voor vochtbestrijding in Meerhout. Het is lastig om van vochtbestrijding exacte kostprijzen te geven, omdat deze per situatie verschillen. In het volgende prijsoverzicht vindt u daarom een indicatie van de kostprijzen van vochtbestrijding. Heeft u last van opstijgend vocht? Injecteren kost ongeveer €100,- per lopende meter en onderkappen tegen opstijgend water heeft een kostprijs van gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter. Wilt u buitenmuren impregneren tegen binnenkomend regenwater? Dan betaalt u €7,- tot €15,- per m². Last van een ondergelopen kelder? Het draineren van een vochtige kelders heeft een totaalprijs tussen €3.000,- en €10.000,-.

PRIJSTABEL: vochtbestrijding prijzen

Vochtbestrijding methode: Bestrijden van: Uitleg vochtprobleem: Gemiddelde prijs*
Injecteren Opstijgend vocht Grondvocht wordt geabsorbeerd door muren €95,- per lopende meter
Onderkappen Opstijgend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Impregneren Doorslaand vocht Neerslag wordt door poreuze muren opgeslurpt €7,- tot €15,- per m²
Vochtwerende verf Doorslaand vocht €20,- tot €45,- per m²
Nieuwe gevelbekleding Doorslaand vocht Vanaf €30,- per m²
Ventileren Condensatievocht Ontstaat in huis door gebrek aan ventilatie €40,- tot €1.500,-
Bekuiping langs binnen Vochtige kelder Vaak door regeninslag, grondvocht en slecht afvoer €15,- per m²
Bekuiping langs buiten Vochtige kelder €50,- per m²
Drainage Vochtige kelder €3.000,- tot €10.000,- (totaalprijs)
Injecteren keldermuren Vochtige kelder €100,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van de vochtspecialisten uit Meerhout.Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragenopstijgend vocht bestrijden Meerhout

Opstijgend vocht Meerhout

In Meerhout komen specialisten dagelijks in aanraking met opstijgend vocht, ook wel optrekkend vocht genoemd. Gelukkig kan men het, met de juiste vochtbestrijding, volledig oplossen.

Opstijgend vocht komt met name voor in oudere woningen die geen vochtkering bevatten.

Het grondvocht wordt dan niet tegengehouden en klimt dan via de wanden omhoog. De muren zuigen het opstijgend grondvocht als een spons op. Ziet u net boven het grondniveau vochtplekken op binnenmuren? Dan is de kans groot dat het om opstijgend vocht gaat. Deze variant vloeit voort in opkrullend behangpapier, loslatende plinten en getekend schilderwerk. Zonder vochtbestrijding wordt op de lange termijn de isolatie en constructie van uw woonhuis in Meerhout aangetast.

Opstijgend vocht behandelen

Hoewel het vooral bij oudere huizen in Meerhout voorkomt, komt optrekkend vocht ook bij nieuwbouwwoningen met fouten in de waterkering voor. Optrekkend vocht veroorzaakt eerst een muffe geur in huis, maar kan na langere tijd onherstelbare schade aan de constructie van de woning veroorzaken.

Vochtbestrijding bij opstijgend vocht kan op twee manieren uitgevoerd worden: door de muren te injecteren of te onderkappen. Hieronder leest u meer over deze twee methodes van vochtbestrijding.

Muren injecteren

Injecteren is de meest gebruikte vorm van vochtbestrijding in Meerhout. In principe is het een eenvoudige methode, maar het uitvoeren vergt een hoop precisie en vakkennis. Door kleine gaten in de muren spuit een vochtspecialist een vochtwerend middel. In de muren zet dit middel zich uit waardoor het een waterkerende laag vormt, zodat vocht niet meer in de muur dringt.

Het waterdicht maken van muren door injecteren kost €95,- per lopende meter.

Muren onderkappen

Het onderkappen van muren is een grote klus maar wel bijzonder effectief. Bij oudere woningen is vaak geen vochtwerende laag op de fundering geplaatst, waardoor er geen vochtkering is. Bij onderkappen wordt alsnog een laag met vochtkering geplaatst in muren. Voor het onderkappen worden de muren net boven de vloerpas per meter ingezaagd, waarna de vochtkering wordt ingebracht. Aangezien het een arbeidsintensieve klus is wordt onderkappen vaak toegepast bij renovatiewerken.

De kostprijs van onderkappen ligt tussen €100,- en €145,-.

Prijstabel: kosten opstijgend vocht bestrijden

Vochtbestrijding methode Prijzen per lopende meter*
Injecteren €95,-
Onderkappen €100,- tot €145,-

*Let op: de prijzen in de tabel zijn gemiddeld en verschillen per vochtbestrijdingsspecialist. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.Last van vocht in huis?

Laat de vochtproblemen bestrijden door een erkend vochtspecialist uit Meerhout.

Gratis offertes aanvragendoorslaand vocht bestrijden Meerhout

Doorslaand vocht Meerhout

Doorslaand vocht ontstaat wanneer neerslag tegen de buitenmuur van uw woning in Meerhout slaat. Het ontstaat vooral bij oudere woningen waarbij de gevel door de jaren heen poreus is geworden. Het water wordt dan door de gevel aangezogen en opgenomen in de muur. Het baant zich een weg naar de binnenmuur, waardoor er vochtplekken op de muren ontstaan.

De vochtplekken van doorslaand vocht zijn soms moeilijk te onderscheiden van opstijgend vocht. Het grootste verschil is echter dat doorslaand vocht overal kan ontstaan, dus niet alleen aan de onderzijde van muren. Het vocht leidt tot schimmelproblemen, loskomend behang of verf, verminderde isolatie en kan na lange nalatigheid zelfs leiden tot structurele schade.

Doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht is water dat door poreuze buitengevels van uw woning naar binnen komt. Neerslag dringt de gevel binnen en verspreidt zich verder in de muren. U merkt het vaak eerst door vochtplekken of een muffe geur, maar na langere tijd loopt de schade op.

Doorslaand vocht is op drie manieren te bestrijden: door te impregneren, met vochtwerende verf of het vernieuwen van de gevelbekleding. Hieronder leest u meer over deze vochtbestrijding.

Muren impregneren

Bij het impregneren van gevels wordt een vloeistof op de buitengevel aangebracht. Deze manier van vochtbestrijding zorgt ervoor dat de poriën van de muren waterafstotend worden, maar nog wel waterdamp doorlaten. Met deze manier van waterdicht maken blijft de gevel wel ‘ademen’, terwijl de vochtproblemen verdwijnen. Het voordeel van impregneren is dat het uitzicht van uw gevel niet verandert.

Per m² betaalt u voor impregneren €7,- tot €15,- en daarvoor blijft uw woning na het impregneren vijftien jaar beschermd tegen vocht van buiten.

Vochtwerende verf aanbrengen

Naast impregneren is het aanbrengen van vochtwerende verf op een buitengevel van uw woning een manier om vocht te bestrijden is voorkomen. Een vakman brengt voor het waterdicht maken van de buitenmuren een vochtwerende verf aan die fungeert als een vochtkering. Het is wel belangrijk dat de buitenmuur goed schoongemaakt is, zodat de verf beter hecht.

Voor €30,- tot €45,- beschermt u uw woning tegen vocht van buiten met een laag beschermende verf.

Nieuwe gevelbekleding

Als de bekleding van de buitengevel van uw woning in Meerhout beschadigd is, is de kans groot dat vocht naar binnen komt. Beschadigd voegwerk, scheuren in crepi of poreuze stenen komen vooral bij oudere woningen voor. Met een vochtwerende crepi laat u uw woning er weer als nieuw uitzien, maar een bekleding van hout of kunststof is mogelijk.

De totaalprijzen van deze vochtbestrijding lopen, afhankelijk van de gevelbekleding, nogal uiteen, maar beginnen bij €30,- per m².

Prijstabel: wat kost het bestrijden van doorslaand vocht?

Methode Prijs per m²
Impregneren €7,- tot €15,-
Vochtwerende verf aanbrengen €20,- tot €45,-
Nieuwe gevelbekleding plaatsen Vanaf €30,-

*Let op: de prijzen in de tabel zijn gemiddeld en verschillen per vochtbestrijdingsspecialist. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.Zoekt u een vakman voor vochtbestrijding?

Vergelijk prijsopgaven en kies zelf de vochtexpert met de beste deal!

Offertes ontvangencondensatievocht verhelpen Meerhout

Condensatievocht Meerhout

Is er een overschot aan vochtige lucht in uw woonhuis in Meerhout? Dan ontstaat er condensatievocht. In het geval van condensatievocht is er niet voldoende ventilatie in de ruimte aanwezig. Condens ontstaat als vochtige lucht afkoelt tegen een koud oppervlak. Het ontstaat vooral in slecht geventileerde ruimtes, zoals de keuken, badkamer of kelders. Koudebruggen, koude plekken waar de isolatie is doorbroken, kunnen tevens een oorzaak vormen van condens.

Doet u niets aan condens?

Dan neemt de muur steeds meer nattigheid op en ontstaan er schimmels en vochtproblemen. Er hangt dan een muffe lucht in de ruimte. Trekt het condensatievocht in de muur? Dan kan het grote schade aan uw woning in Meerhout toebrengen.

Hoge luchtvochtigheid: oorzaak van condensatievocht?

Condensatie komt meer voor in ruimtes waar de luchtvochtigheid al hoog is, zoals de badkamer en keuken. Met te weinig natuurlijk ventileren of een gebrek aan een ventilatiesysteem is condensatie onvermijdelijk. Een hoge luchtvochtigheid is niet allen slecht voor uw woning maar ook voor uw gezondheid. Het daarom belangrijk om uw woning, maar vooral vochtige ruimtes, goed te ventileren.

Condensatievocht behandelen: huis ventileren

Condensatievocht ontstaat in ieder huis in Meerhout door te wassen, koken en te leven. Vooral in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer moet u oppassen voor condens. De oplossing voor vochtbestrijding is gelukkig niet ingewikkeld: door goed te ventileren voorkomt u veel problemen. Dit kunt u doen door een raam open te zetten of met een ventilatiesysteem. Hieronder leest u meer over het verwijderen van condens.

Natuurlijk ventileren

Deze oplossing om een hoge luchtvochtigheid tegen te gaan is gelukkig niet lastig. Door in vochtige ruimtes vaak een raam open te zetten voorkomt u veel problemen. Met dit natuurlijk ventileren komt schone, frisse lucht van buitenaf naar binnen die de binnenmuren uitdroogt waarna schimmel verwijderd kan worden. Daarnaast bieden ventilatieroosters uitkomst tegen een hoge luchtvochtigheid als u het raam niet open kunt laten staan. Zo komt er toch altijd frisse lucht binnen en daalt de luchtvochtigheid.

Ventileren met een ventilatiesysteem

Om uw woning systematisch te ventileren, maakt u gebruik van een ventilatiesysteem. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen beschikbaar, waardoor zowel op natuurlijke als op mechanische wijze geventileerd kan worden.

Het eerste soort maakt gebruik van natuurlijke ventilatie door vochtige lucht naar buiten, of verse lucht naar binnen te verplaatsen. Een mechanisch ventilatiesysteem doet beide, deze systemen zuigen vochtige lucht af en stuwt frisse buitenlucht uw woning in. Eventueel wordt de buitenlucht eerst verwarmd voordat het naar binnen komt. Daardoor gaat het ventilatieproces sneller en is het verlagen van luchtvochtigheid snel gebeurd. Een specialist uit Meerhout vertelt u graag meer over de mogelijkheden.Condensatievocht verhelpen?

Vraag kosteloos prijsopgaven aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragenvochtige kelder Meerhout

Vochtige kelder

Veel inwoners uit Meerhout hebben problemen met een vochtige kelder of kruipruimte. Vanwege de ligging van kelders zijn deze erg kwetsbaar voor vochtproblemen zoals opstijgend grondwater. Andere vochtproblemen zijn een slechte afvoer, regeninslag of zelfs scheuren in de keldermuren.

Heeft u last van insijpelend water of staat er zelfs een laag water op de grond van de kelderruimte?

Dan is het belangrijk om hier ook vochtbestrijding toe te passen, om zo de luchtvochtigheid in de kelderruimte te verlagen. Met behulp van bijvoorbeeld een kelderdichting, zal de vochtbestrijding specialist uit Meerhout de hele kelder waterdicht maken.

Kelder waterdicht maken

Veel kelders in Meerhout zijn niet helemaal waterdicht, voor bij een stijging van het grondwaterniveau of hevige regenval voor problemen kan zorgen. De kimnaad, de overgang tussen de wanden en de vloer, is extra kwetsbaar voor lekkage.

Een vochtige kelderruimte is minder geschikt voor opslag van voedsel of papier, maar ook andere producten kunnen te lijden hebben onder vochtproblemen. Het is daarom belangrijk om vocht in kelders snel te bestrijden door het waterdicht maken van deze ruimtes. Een specialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden van waterdicht maken en voert de werkzaamheden vakkundig uit.

Kelderdichting Meerhout: wat zijn de opties

Met kelderdichting wordt het waterdicht maken van kelders of de kruipruimte bedoeld. Een kelderdichting wordt in Meerhout verschillende manieren gedaan, maar de meest voorkomende kelderdichting is de kelderbekuiping. Met een kelderbekuiping brengen specialisten een mengsel van waterdicht cement aan op de muren en vloeren van de kelder. Naast kelderbekuiping is drainage ook mogelijk om overtollig vocht af te voeren. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van kelderdichting en het verwijderen van water.

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping is een zeer doeltreffende methode voor kelderdichting, die uw kelderruimte in één keer geheel waterresistent maakt. Vochtbestrijding door bekuiping is op twee manieren mogelijk: langs binnen en langs buiten. Bij bekuiping langs binnen brengt een vakman een waterafstotende laag aan op de binnenmuren of vloer van uw kelderruimte. Ook het verstevigen van de naden is mogelijk, die vormen vaak een zwakke plek. Een nieuwe waterafstotende laag langs de buitenkant is ook mogelijk, zodat uiteindelijk een solide constructie ontstaat die geen druppeltje water meer doorlaat tot uw kelder.

Bekuiping langs binnen kost gemiddeld €15,- per m², en langs buiten €50,- per m².


Kelderdichting: welke stappen volgt de specialist?


Drainage

Naast het bekuipen van kelders is kelderdichting door drainage ook een manier om stilstaand water in uw kelder tegen te gaan. Met drainage voorkomt u niet dat vocht uw kelder binnenkomt, maar zorgt u voor snel verwijderen ervan uit uw kelder. Deze vochtbestrijding zorgt er met een noppenmembraam op vloeren of muren voor dat water via kanaaltjes naar een put loopt. Vanuit die put wordt het water vervolgens weggepompt naar het riool.

Voor drainage van uw kelderruimte betaalt u een totaalprijs tussen €3.000,- en €10.000,-.

Prijstabel: kosten kelderdichting

Methode kelder waterdicht maken Gemiddelde prijzen per m²*
Bekuiping langs binnen €15,-
Bekuiping langs buiten €50,-
Drainage €3.000,- tot €10.000,- (totaalprijs)
Injecteren van keldermuren €100,- tot €150,-

*Let op: de prijzen in de tabel zijn gemiddeld en verschillen per vochtbestrijdingsspecialist. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.Last van een vochtige kelder in Meerhout?

Een vochtexpert zorgt voor het waterdicht maken van de ruimte!

Gratis offertes aanvragenschimmelvorming in huis

Schimmelvorming in huis

Omdat schimmels zich enkel in vochtige omstandigheden kunnen ontwikkelen, is oorzaak van schimmel in Meerhout altijd een teveel aan vocht. Wanneer u schimmelplekken ziet verschijnen, weet u zeker dat u ook een vochtprobleem heeft. Condens zorgt voor schimmelplekken op muren. Aan de binnenkant van gevelmuren zorgt buitenvocht voor schimmelvorming. Bevinden de schimmelplekken zich onderaan muren op de begane grond van uw woning? Dan heeft u last van optrekkend grondvocht. Om schimmel effectief aan te pakken, zal eerst het vochtprobleem verholpen moeten worden.

Schimmel bestrijden Meerhout

Schimmel ziet er heel lelijk uit. Maar wat nog erger is, is dat schimmel ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het bestrijden van schimmel klinkt vaak eenvoudiger dan dat het is. Als u schimmel in de badkamer of slaapkamer heeft, dan is het relatief simpel om dit te verwijderen. In de meeste supermarkten is hiervoor een speciaal middel verkrijgbaar.

Het probleem zit hem in de vochtbestrijding: want als u de oorzaak van de schimmel niet aanpakt, dan komt deze na verloop van tijd gewoon weer terug. Schimmel kan meerdere oorzaken hebben, vaak komt het door condens, zoals in de badkamer, maar het kan ook veroorzaakt worden door doorslaand- of opstijgend grondwater.

Lekkage Meerhout

Een klein lek blijft soms maanden onopgemerkt. Vermoedt u dat u een lekkage in de kelder, of een andere ruimte heeft?

Kom dan snel in actie.

Gevolgen bestaan uit een hogere waterrekening, vochtproblemen en schade aan uw woonhuis in Meerhout. Met name de vertakkingspunten van de waterleiding zijn gevoelig. Er ontsnapt langzaam maar zeker water langs de koppelingen. De afvoerbuis is tevens gevoelig voor lekkage. Een gaatje in de muur of vloer boren kan genoeg zijn om de afvoer in de douche of wastafel te beschadigen. Lekkages in het verwarmingssysteem komen ook vaak voor. Het draait dan vaak om een klein lek in de leiding in de muur. Door onze professionele lekdetectie methodes kunnen de vakmannen snel vaststellen waar het lek zich bevindt.

Lekdetectie

De exacte oorzaak van de meeste lekkages in Meerhout is zelf moeilijk te achterhalen, aangezien de leidingen in muren of de vloer zitten. Toch is het belangrijk om het probleem snel in kaart te brengen, om verdere schade en dure reparaties te voorkomen. Een specialist maakt met lekdetectie gebruik van een vochtmeter of een kleine camera om het lek snel te achterhalen. Zo hoeft er meestal geen hak- of breekwerk gedaan te worden om de exacte locatie van een lek te vinden.Zoek niet langer naar een goedkope vochtbestrijder in Meerhout!

Ontvang via het offerteformulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van specialisten.

Offertes ontvangenbouwvocht verhelpen Meerhout

Last van bouwvocht in huis: de oplossing

Is uw huis in Meerhout recentelijk gebouwd? Bij nieuwbouwwoningen ontstaan vaak bouwvocht. Tijdens de bouw worden er veel bouwmaterialen gebruikt die met water zijn vermengd. Denk hierbij aan betonstorten en stucwerken. De uitharding van deze materialen zorgt ervoor dat in de eerste jaren van een woning het water vrijkomt en zorgt voor een hogere luchtvochtigheid in uw huis.

Hoe herkent u bouwvocht? Vochtige constructiedelen, loskomend pleisterwerk of schimmelvorming zijn in de meeste gevallen het gevolg. Vaak hangt er ook een muffe lucht in uw woning. Nieuwbouwwoningen bevatten maar liefst 4.000 liter water, en het duurt twee jaar voordat dit bouwvocht verdwenen is.

Bouwdroger of natuurlijke uitdroging?

Vochtbestrijding van bouwvocht kan via natuurlijke uitdroging of met een bouwdroger. Nadeel van natuurlijke uitdroging is dat het maar liefst 18 maanden kan duren voordat uw woning in Meerhout droog is.

Het gebruik van een bouwdroger is tevens een optie. Dit is een machine die de vochtige lucht uit de ruimte haalt. De waterdamp wordt opgevangen in een opvangbak. Met een droger is het mogelijk om in enkele weken de woning volledig te drogen. Is het kouder dan 12 graden? Gebruik dan een bouwdroger met warmtepomp. Uw woonhuis in Meerhout is voldoende droog als er na 24 uur nog maar één centimeter water in de opvangbak zit.

vochtbestrijding premies Meerhout

Verbeteringspremie of renovatiepremie mogelijk?

Het vergelijken van prijsopgaven levert u al een flinke besparing op voor de vochtbestrijding. Maar wist u dat er daarnaast ook meerdere mogelijkheden zijn om te besparen op de kosten van vochtbestrijding? Zo heeft u in sommige gevallen recht op een premie.

Als u de buitenmuren laat behandelen tegen optrekkend vocht, dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Daarnaast kunt u via de Verbeteringspremie een bedrag van €750,- terugkrijgen voor het behandelen van optrekkend vocht in binnen- en buitenmuren. Op vlaanderen.be leest u meer over werken die in aanmerking komen voor de renovatiepremie en de verbeteringspremie.

Vocht in huis voorkomen

Heeft u opgemerkt dat de luchtvochtigheid in huis iets te hoog is en wilt u grote vochtproblemen voorkomen? Er zijn een aantal relatief eenvoudige manieren om de vochtigheidsgraad in huis naar beneden te brengen. Een belangrijke methode is voldoende ventilatie.

Als u nog geen ventilatieroosters heeft, dan is het verstandig om deze te laten plaatsen. Deze zorgen ervoor dat er voldoende frisse lucht naar binnenkomt, en dat condens naar buiten wordt afgevoerd.

Wanneer u aan het douchen of koken bent is het bovendien aan te raden om een raam te openen voor extra ventilatie. Heeft u last van optrekkend- of doorslaand water? Dan is ventilatie alleen niet voldoende en zult u toch een expert moeten inschakelen voor vochtbestrijding.
Wat zeggen onze klanten

vochtproblemen“Wij hadden veel last van vocht in ons pand in Meerhout. Dit uitte zich voornamelijk in de kelder en enkele vochtplekken op de muur. Door vrienden werd deze website aangeraden omdat je snel meerdere offertes krijgt van bedrijven uit de buurt. Handig om offertes te vergelijken.”
Clemens de Wit, Kortrijkdoorslaand vocht Meerhout“Onze gevel had te lijden van doorslaand vocht omdat deze door de jaren heen poreus was geworden. Ik kwam erachter omdat het muf in huis begon te ruiken en er schimmel aan de onderkant van de binnenkant gevelmuur zat. De muren zijn hersteld en geïmpregneerd. Probleem opgelost!”
Margaret Klein, Vilvoordevochtspecialist Meerhout

Vochtproblemen oplossen? Ervaren vochtspecialist Meerhout

Veel last van vochtproblemen en weet u niet waar dit vandaan komt? Dan is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Niet alleen bespaart dit u veel tijd, maar het zorgt er ook voor dat u verzekerd bent van kwaliteit. Door het injecteren of impregneren uit te besteden aan weet u zeker dat de vochtbestrijding correct wordt uitgevoerd en dat er geen beschadigingen aan de gevel ontstaan. De belangrijkste voordelen:

 • U bent verzekerd van de beste kwaliteit.
 • U weet zeker dat de juiste vochtdiagnose gesteld wordt.
 • Een vakman past de behandeling aan op het probleem.
 • Een vakman voorkomt beschadigingen aan uw buitenmuur.

Besparen op prijzen van vochtbestrijding? Offertes vergelijken!

Wilt u snel in actie komen, maar niet teveel betalen bij de vochtbestrijding en kelderdichting? Vraag dan gratis en vrijblijvend vochtbestrijding offertes aan. Door de jarenlange ervaring en de geavanceerde technieken zorgen de specialisten uit Meerhout voor een correcte diagnose. Zo weet u zeker dat de lekkage of de vochtproblemen permanent worden opgelost.

Een specialist pakt vochtproblemen grondig aan!

Met kelderdichting, het injecteren of onderkappen van de muren, het plaatsen van een vochtkering of het impregneren van de muren zorgt ervoor dat de vochtproblemen verdwijnen. Doordat ons netwerk landelijk operatief is, kunnen de vakmannen u ook in Meerhout helpen bij de vochtbestrijding en/of kelderdichting. Van kleine vochtproblemen behandelen, tot aan een heuse lekkage oplossen: u bent bij ons netwerk aan het juiste adres.Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!


Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 312 beoordelingen


  • Kwaliteit van de offertes89%

  • Prijzen91%

  • Snelheid81%

  • Algemene beoordeling87%