Professionele vochtbestrijding in Genk? Specialisten lossen uw vochtproblemen op!

Experts verhelpen condensatievocht, bouwvocht en opstijgend of doorslaand vocht in huis. Benieuwd naar de prijzen? Gratis offertes!

vochtbestrijding Genk

Vochtbestrijding Genk

Vochtbestrijding in Genk is nodig wanneer u last heeft van vocht of schimmel in huis. Vochtproblemen zijn enorm vervelend en zijn de oorzaak van verschillende gezondheidsrisico’s. Daar komt nog bij dat dergelijke vochtproblemen zonder vochtbestrijding, zoals een kelderdichting, grote schade aan uw woonhuis zal aanrichten.

Op deze pagina leest u meer over verschillende soorten vochtproblemen, zoals opstijgend- en doorslaand vocht en hoe u deze het beste kunt behandelen. Wilt u meer weten over de prijzen voor vochtbestrijding? Vul dan gratis en vrijblijvend het offerteformulier in en vergelijk vochtbestrijding specialisten uit Genk voor het beste aanbod!

Diagnose vochtproblemen

De eerste stap van vochtbestrijding is het stellen van de juiste vochtdiagnose. Een goede vochtdetectie is enorm belangrijk bij vochtige muren of een vochtig plafond, omdat de specialist de methode van vochtbestrijding moet aanpassen aan de oorzaak. Wanneer u last heeft van doorslaand regenwater, dan heeft het bestrijden van opstijgend grondwater bijvoorbeeld weinig zin. Voor een professionele vochtdiagnose is het belangrijk om een vochtbestrijding expert uit Genk in te schakelen. Hij voert onder andere een vochtmeting uit en controleert waar de problemen vandaan komen. De meest voorkomende vochtproblemen in Genk ontstaan door:

  • Opstijgend grondwater
  • Doorslaand regenwater
  • Condensatievocht
  • LekkagesGratis offertes aanvragen

Waar in huis zit uw vochtprobleem? (*)
In de kelderOp de begane grondOp een hogere verdieping

Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Hoger op de muur, tegen het plafond aanLaag op de muur, tegen de plinten aanOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condens
Waar is het vochtprobleem zichtbaar? (*)
Op de muur, plinten, het pleisterwerk, behang laat losOp bijvoorbeeld ramen of in de badkamer is veel condensHet dak lekt


Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Opstijgend vocht

In Genk komen specialisten dagelijks in aanraking met opstijgend vocht, ook wel optrekkend vocht genoemd. Gelukkig kan men het, met de juiste vochtbestrijding en kelderdichting, volledig oplossen. Opstijgend vocht komt met name voor in oudere woningen die geen vochtkering bevatten. Het grondvocht wordt dan niet tegengehouden en klimt dan via de wanden omhoog. De muren zuigen het opstijgend grondvocht als een spons op. Ziet u net boven het grondniveau vochtplekken op de muur? Dan is de kans groot dat het om opstijgend vocht gaat. Deze variant vloeit voort in opkrullend behangpapier, loslatende plinten en getekend schilderwerk. Zonder vochtbestrijding wordt op de lange termijn de isolatie en constructie van uw woonhuis in Genk aangetast.Opstijgend vocht behandelen

De vochtbestrijding expert uit Genk heeft meerdere methodes om het opstijgend vocht te behandelen. De meest gebruikte vorm van vochtbestrijding is het injecteren van de muren. In principe is dit een eenvoudige methode, maar het uitvoeren vergt een hoop precisie en vakkennis. Middels kleine gaten in de muren (van de kelder) spuit men vloeistof in de wanden. Het onderkappen van de muren is tevens een optie. De vochtbestrijding expert maakt een horizontale gleuf in het metselwerk. In deze gleuf plaatst men een vochtkering. Gaat het om een kleine oppervlakte? Dan is het plaatsen van een nieuwe vochtkering tevens een mogelijkheid. Opstijgend vocht in de kelder? Overweeg dan kelderdichting, zodat u met de vochtproblemen afrekent.

opstijgend vocht Genk

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat wanneer neerslag tegen de buitenmuur van uw woning in Genk slaat. Het ontstaat vooral bij oudere woningen waarbij de gevel door de jaren heen poreus is geworden. Het water wordt dan door de gevel aangezogen en opgenomen in de muur. Het baant zich een weg naar de binnenmuur, waardoor er vochtplekken ontstaan. De vochtplekken van doorslaand vocht zijn soms moeilijk te onderscheiden van opstijgend vocht. Het grootste verschil is echter dat doorslaand vocht overal kan ontstaan, dus niet alleen aan de onderzijde van de muur. Doorslaand vocht leidt tot schimmelproblemen, loskomend behang of verf, verminderde isolatie en kan na lange nalatigheid zelfs leiden tot structurele schade.
muren impregneren Genk

Muren impregneren

Hoe werkt vochtbestrijding van doorslaand vocht? De vochtbestrijding specialist uit Genk zorgt er voor dat de beschadigingen in de gevel worden opgelost. De specialisten herstellen bijvoorbeeld het voegwerk of scheuren in de stenen en het pleisterwerk. Vervolgens zal de specialist de gevel waterdicht maken (hydrofuge). Middels het impregneren spuit men een onzichtbare, vochtwerende vloeistof op de gevel. Dit zorgt ervoor dat de poriën van de muren waterafstotend worden, maar nog wel waterdamp doorlaten. Hierdoor blijft de gevel wel “ademen”, maar verdwijnen de vochtproblemen. Het uitzicht van de gevel van uw pand in Genk blijft ongewijzigd. Na het impregneren bent u zo’n vijftien jaar beschermd tegen doorslaand vocht.

condensatievocht Genk

Condensatievocht

Is er een overschot aan vochtige lucht in uw woonhuis in Genk? Dan ontstaat er condensatievocht. In het geval van condensatievocht is er niet voldoende ventilatie in de ruimte aanwezig. Condensatievocht ontstaat als vochtige lucht afkoelt tegen een koud oppervlak. Het ontstaat vooral in slecht geventileerde ruimtes, zoals de keuken, badkamer of de kelder. Koudebruggen, koude plekken waar de isolatie is doorbroken, kunnen tevens een oorzaak vormen van condensatievocht. Doet u niets aan condensatievocht? Dan neemt de muur steeds meer nattigheid op en ontstaan er schimmels en vochtproblemen. Er hangt dan een muffe lucht in de ruimte. Trekt het condensatievocht in de muur? Dan kan het grote schade aan uw woning in Genk toebrengen.
woning verluchten

Woning verluchten

De vochtbestrijding van condensatievocht is, in vergelijking met andere vochtproblemen, vaak relatief eenvoudig. Wel vergt de vochtbestrijding een grondige aanpak. Het is van belang dat u voldoende verse lucht laat binnenkomen. Een ventilatiesysteem helpt daarbij. Afhankelijk van het gekozen ventilatiesysteem is het mogelijk dat u uw huis op natuurlijke of mechanische wijze ventileert. Een ventilatierooster of een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat overtollig lucht wordt afgevoerd. Alles even openen is natuurlijk een eenvoudige oplossing. Zodra het buiten kouder wordt stoppen veel mensen daar mee, waardoor er een muffe lucht in huis hangt. Het is dus geen goede oplossing. De kunst is dat u ventileert, met zo weinig mogelijk warmteverlies.
Wat zeggen onze klanten

vochtproblemen Genk“Wij hadden veel last van vocht in ons pand in Genk. Dit uitte zich voornamelijk in de kelder en enkele vochtplekken op de muur. Door vrienden werd deze website aangeraden omdat je snel meerdere offertes krijgt van bedrijven uit de buurt. Handig om offertes te vergelijken.”
Clemens de Wit, Kortrijkdoorslaand vocht in Genk“Onze gevel had te lijden van doorslaand vocht omdat deze door de jaren heen poreus was geworden. Ik kwam erachter omdat het muf in huis begon te ruiken en er schimmel aan de onderkant van de binnenkant gevelmuur zat. De muren zijn hersteld en geïmpregneerd. Probleem opgelost!”
Margaret Klein, Vilvoorde


waterlek opsporen

Lekkages

Een klein lek blijft soms maanden onopgemerkt. Vermoedt u dat u een lekkage in de kelder, of een andere ruimte heeft? Kom dan snel in actie. Gevolgen bestaan uit een hogere waterrekening, vochtproblemen en schade aan uw woonhuis in Genk. Met name de vertakkingspunten van de waterleiding zijn gevoelig. Er ontsnapt langzaam maar zeker water langs de koppelingen. De afvoerbuis is tevens gevoelig voor lekkage. Een gaatje in de muur of vloer boren kan genoeg zijn om de afvoer in de douche of wastafel te beschadigen. Lekkages in het verwarmingssysteem komen ook vaak voor. Het draait dan vaak om een klein lek in de leiding in de muur. Door onze professionele lekdetectie methodes kunnen de vakmannen snel vaststellen waar het lek zich bevindt.
lekdetectie in Genk

Lekdetectie

Bovenstaande lekkages kunt u zelf vaak moeilijk achterhalen, aangezien de leidingen in de muur zitten. Een specialist heeft echter met professionele lekdetectie (vochtmeter) al snel het lek achterhaald. Bevindt het lek zich in de kelder? Met kelderdichting lost de specialist uit Genk het op. Vormen van kelderdichting zijn: bekuiping en kelderdrainage. Elke situatie is anders. U doet er dus goed aan, om voordat u kelderdichting of andere vormen van vochtbestrijding overweegt, vrijblijvend offertes (en diagnoses) aan te vragen via de contactpagina. Jarenlange ervaring, gecombineerd met hoogstaande meetapparatuur, zorgt ervoor dat de experts uit Genk iedere lekkage effectief opsporen én oplossen. Onze vochtbestrijding specialisten zorgen ervoor dat er geen breekwerk plaats hoeft te vinden.

bouwvocht Genk

Bouwvocht

Is uw huis in Genk recentelijk gebouwd? Er kan dan bouwvocht ontstaan. Tijdens de bouw worden er veel bouwmaterialen gebruikt die met water zijn vermengd. De uitharding van deze materialen zorgt ervoor dat het water vrijkomt en er een hogere luchtvochtigheid ontstaat in uw huis. U herkent bouwvocht door vochtige constructiedelen, loskomend pleisterwerk of schimmelvorming. Vaak hangt er ook een muffe lucht in uw woning. De meest voorkomende werkzaamheden waarbij bouwvocht kan ontstaan, zijn: beton storten, chapewerken en stucwerken. Nieuwbouw woningen bevatten maarliefst 4000 liter water, afkomstig van vochtige bouwmaterialen, zoals beton, cement, stenen en stucwerk.
bouwdroger

Bouwdroger of natuurlijke uitdroging?

Vochtbestrijding van bouwvocht kan via natuurlijke uitdroging of met een bouwdroger. Nadeel van natuurlijke uitdroging is dat het maarliefst achttien maanden kan duren voordat uw woning in Genk droog is. Het gebruik van een bouwdroger is tevens een optie. Dit is een machine die de vochtige lucht uit de ruimte haalt. De waterdamp wordt opgevangen in een opvangbak. Met een bouwdroger is het mogelijk om in enkele weken de woning volledig te drogen. Is het kouder dan 12 graden? Gebruik dan een bouwdroger met warmtepomp. Uw woonhuis in Genk is voldoende droog als er na 24 uur nog maar één centimeter water in de opvangbak zit.
Vochtige kelder

Veel inwoners uit Genk hebben problemen met een vochtige kelder. Vanwege de ligging van de kelder is deze erg kwetsbaar voor vochtproblemen zoals opstijgend grondwater.

Andere vochtproblemen zijn een slechte afvoer, regeninslag of zelfs scheuren in de keldermuren.

Heeft u last van insijpelend water of staat er zelfs een laag water op de grond van de kelder? Dan is het belangrijk om hier ook vochtbestrijding toe te passen, om zo de luchtvochtigheid in de kelder te verlagen. Met behulp van bijvoorbeeld een kelderdichting, zal de vochtbestrijding specialist uit Genk de hele kelder waterdicht maken.Kelderdichting Genk

Met een kelderdichting doelen we op het waterdicht maken van de kelder. Een kelderdichting wordt in Genk op verschillende manieren gedaan, maar de meest voorkomende kelderdichting is de bekuiping. Bij deze kelderdichting brengen de vochtbestrijding specialisten uit Genk een mengsel van waterdicht cement aan op muren en vloeren. Door ook nog de kim te dichten, zullen zij de kelderruimte helemaal waterdicht maken. De kim is de aansluiting van de vloer of plafond en de muren. Als deze aansluiting niet goed is, heeft u waarschijnlijk last van insijpelend vocht.

Wanneer u last heeft van overtollig water in de kelder, dan is het verstandig om een expert uit Genk te vragen naar een kelderdrainage als kelderdichting. Dit is nodig om de kelder helemaal waterdicht te maken.

 

Kelderdichting: welke stappen volgt de specialist?


 Vochtbestrijding prijzen

Veel mensen uit Genk vragen naar de prijzen voor vochtbestrijding. Omdat de kosten per situatie verschillen, vindt u in de tabel hieronder een indicatie van de kostprijzen. Per specialist verschilt de prijs, wilt u dus verzekerd zijn van het beste aanbod dan is het belangrijk om offertes te vergelijken.

Heeft u last van opstijgend vocht? Injecteren kost ongeveer €100,- per lopende meter en onderkappen kent een prijs van gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter.

Wilt u de buitenmuur impregneren tegen doorslaand regenwater? Dit kost gemiddeld slechts €8,- tot €12,- per vierkante meter en een kelderdichting kost gemiddeld €4.000,- tot €10.000,-, afhankelijk van de gekozen methode. Het behandelen van condensatievocht kan relatief eenvoudig en voordelig gedaan worden. Al vanaf €40,- bent u van de grootste problemen verlost.Tabel: vochtbestrijding prijs

Bestrijding van Methode Gemiddelde prijs*
Opstijgend vocht Injecteren Vanaf €100,- per lopende meter
Opstijgend vocht Onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter
Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Condensatievocht Ventilatie
(natuurlijk of mechanisch)
€40,- tot €1.500,-
Vochtige kelder Kelderdichting €4.000 tot €10.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan van de vochtspecialisten uit Genk.Vochtbestrijding in Genk tegen lage prijzen!

Vind de beste vakman uit de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Verbeteringspremie of renovatiepremie mogelijk?

Het vergelijken van offertes levert u al een flinke besparing op voor de vochtbestrijding. Maar wist u dat er daarnaast nog meerdere mogelijkheden zijn om te besparen op de kosten? Zo heeft u in sommige gevallen recht op een premie. Als u de buitenmuren laat behandelen tegen optrekkend vocht of als u een kelderdichting laat uitvoeren, dan heeft u mogelijk recht op de Vlaamse Renovatiepremie. Daarnaast kunt u via de Vlaamse Verbeteringspremie een bedrag van €750,- terugkrijgen voor de benadeling van optrekkend vocht in binnen- en buitenmuren. Op Vlaanderen.be vindt u meer informatie over de werken die voor de renovatiepremie en de verbeteringspremie in aanmerking komen.

Schimmel in huis bestrijden

Schimmel ziet er heel lelijk uit. Maar wat nog erger is, is dat schimmel ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het bestrijden van schimmel klinkt vaak eenvoudiger dan dat het is. Als u schimmel in de badkamer of slaapkamer heeft, dan is het relatief simpel om dit te verwijderen. In de meeste supermarkten is hiervoor een speciaal middel verkrijgbaar. Het probleem zit hem in de vochtbestrijding: want als u de oorzaak van de schimmel niet aanpakt, dan komt deze na verloop van tijd gewoon weer terug. Schimmel kan meerdere oorzaken hebben, vaak komt het door condensatievocht, zoals in de badkamer, maar het kan ook veroorzaakt worden door doorslaand- of opstijgend grondwater.


Vocht in huis voorkomen

Heeft u opgemerkt dat de luchtvochtigheid in huis iets te hoog is en wilt u grote vochtproblemen voorkomen? Er zijn een aantal relatief eenvoudige manieren om de vochtigheidsgraad in huis naar beneden te brengen. Een belangrijke methode is voldoende ventileren.

Als u nog geen ventilatieroosters heeft, dan is het verstandig om deze te laten plaatsen. Deze zorgen ervoor dat er voldoende frisse lucht naar binnenkomt, en dat condensatievocht naar buiten wordt afgevoerd.

Wanneer u aan het douchen of koken bent is het bovendien aan te raden om een raam te openen voor extra ventilatie. Heeft u last van optrekkend- of doorslaand water? Dan is ventileren alleen niet voldoende en zult u toch een expert moeten inschakelen voor vochtbestrijding.

Vochtproblemen oplossen? Ervaren vochtbestrijders

Veel last van vochtproblemen en weet u niet waar dit vandaan komt? Dan is het belangrijk om een specialist in te schakelen. Niet alleen bespaart dit u veel tijd, maar het zorgt er ook voor dat u verzekerd bent van kwaliteit. Door het injecteren of impregneren uit te besteden aan weet u zeker dat de vochtbestrijding correct wordt uitgevoerd en dat er geen beschadigingen aan de gevel ontstaan. De belangrijkste voordelen:

  • U bent verzekerd van de beste kwaliteit.
  • U weet zeker dat de juiste vochtdiagnose gesteld wordt.
  • Een vakman past de behandeling aan op het probleem.
  • Een vakman voorkomt beschadigingen aan uw buitenmuur.


Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u snel in actie komen, maar niet teveel betalen bij de vochtbestrijding en kelderdichting? Vraag dan gratis en vrijblijvend vochtbestrijding offertes aan. Door de jarenlange ervaring en de geavanceerde technieken zorgen de specialisten uit Genk voor een correcte diagnose. Zo weet u zeker dat de lekkage of de vochtproblemen permanent worden opgelost. Met kelderdichting, het injecteren of onderkappen van de muren, het plaatsen van een vochtkering of het impregneren van de muren zorgt ervoor dat de vochtproblemen verdwijnen. Doordat ons netwerk landelijk operatief is, kunnen de vakmannen u ook in Genk helpen bij de vochtbestrijding en/of kelderdichting. Van kleine vochtproblemen behandelen, tot aan een heuse lekkage oplossen: u bent bij ons netwerk aan het juiste adres.


Gratis offertes